Cum ne ferim de caniculă în București? Cu greu. Fiind înconjurați de beton, asfalt și sticlă, e extrem de greu să ne ferim de caniculă în București, mai ales când trebuie să ieșim ziua din casă. Cu toate astea, am adunat de prin mai multe surse o listă de sfaturi utile pentru a ne proteja sănătatea în zilele caniculare.

 1. Evitați expunerea la soare, mai ales în miezul zilei. În general se recomandă evitarea expunerii voluntare la soare între orele 11 și 15 sau 11 și 17.
 2. Dacă trebuie să ieșiti din casă între orele menționate mai sus, purtați haine deschise la culoare, vaporoase și purtați mereu capul acoperit, preferabil cu o pălărie.
 3. Consumați lichide, însă evitați sucurile îndulcite, cofeina sau alcoolul. Consumați apă, ceaiuri sau sucuri naturale pe cât posibil.
 4. Nu depuneți efort atunci când sunteți expuși la soare. Nu mergeți cu pas grăbit, nu cărați obiecte sau bagaje grele.
 5. Frecventați zonele umbrite și faceți pauze dese pentru a lăsa organismul să-și regleze temperatura interioară.
 6. Dacă circulați cu mașina, nu porniți aerul condiționat la putere maximă, trecerea de la foarte cald la foarte rece (35-20 de grade de exemplu) poate avea efecte negative asupra sănătății, atât pe termen scurt cât și pe termen lung.
 7. Dacă vi se face rău, puteți apela la unul dintre cele 20 de containere anticaniculă, amplasate în următoarele locații:
  1. Piața Romană – rond ASE
  2. Gara de Nord
  3. Piața Victoriei – Muzeul Antipa
  4. Piața Romană – metrou
  5. Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău)
  6. Șos. Ștefan cel Mare colț cu Str. Barbu Văcărescu
  7. Piața Iancului
  8. Magazin Bucur Obor
  9. Piața Universității – Spitalul Colțea
  10. Piața Universității – Arhitectură
  11. Piața Roma – Str. Gabroveni
  12. Piața Muncii
  13. Piața Unirii – Magazin Unirea
  14. Dristor – metrou
  15. Str. 11 Iunie colț cu Bld. Regina Maria
  16. Parcul Carol
  17. Piața Unirii – Bld. Regina Maria (tramvai 32)
  18. Parcul Cișmigiu
  19. Eroilor
  20. Grozăvești – Carrefour Orhideea

Sper că aceste mici sfaturi vă vor ajuta să treceți cu bine și peste această vară caniculară. Iar pentru cei mai norocoși dintre voi: concediu plăcut!

Publicat de Dan

Un simplu blogger, îndrăgostit de orașul în care am ales să trăiesc. Scriu despre București, orașul pe care îl văd și îl simt eu, așa cum îl văd și îl simt eu. Toate opiniile exprimate în acest blog îmi aparțin.

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: